SCHULTZ TREKT VIJFTIG MILJOEN UIT VOOR VERBREDING A4 BIJ LEIDEN

Minister Melanie Schultz (Infrastructuur) is van plan vijftig miljoen euro uit te trekken om het knelpunt op de A4 bij Leiden te verbreden.

Dat schrijft ze vrijdag aan de Tweede Kamer. De 50 miljoen hiervoor is onderdeel van een bestedingsplan van 600 miljoen om de doorstroming en verkeersveiligheid op diverse plekken te verbeteren.

De A4 bij Leiden moet over een lengte van één kilometer "zo snel mogelijk" een derde rijbaan krijgen vindt Schultz. 

Op het punt werden de afgelopen jaren tijdelijk drie smalle rijstroken aangelegd waar niet harder dan 80 kilometer per uur gereden mocht worden. Hierdoor nam het aantal files af.

Maar sinds 2014 telt de hoofdrijbaan weer twee rijstroken, met een parallelbaan naar Amsterdam. Dit veroorzaakt vrijwel elke dag opstoppingen en irritatie bij de weggebruikers.

​Bron: nu.nl

Maatregelen

Schultz komt al gelijk met verlichtende maatregelen volgens het AD, terwijl een studie naar een derde rijbaan nog loopt. Borden en bewegwijzering zouden worden aangepast om de automobilist meer informatie te bieden.

Ook zouden er extra camera's komen om incidenten sneller te kunnen zien. Markeringen op de weg die 'samenvoegen' aanduiden, verschuiven zodat bestuurders langer van drie rijstroken gebruik kunnen maken.

Ongelukken

Er vonden het afgelopen jaar opvallend veel ongevallen plaats op de A4 bij Leiden. Volgens de Verkeersinformatiedienst (VID) is het aantal ongelukken op deze plek sinds de herinrichting "significant gestegen".

De ANWB en de VID stelden eerder dat het aantal verkeersopstoppingen op de A4 rond Leiden de afgelopen jaren is toegenomen.

Schultz trekt verder 30 miljoen euro uit voor nieuwe maatregelen om de verkeersveiligheid op de snelwegen verder te verbeteren. Zij wil bijvoorbeeld bermen veiliger maken om de kans op enkelzijdige ongevallen te verminderen.

In totaal wordt er van het pakket van 600 miljoen 200 miljoen uitgegeven voor de regio Amsterdam en 200 miljoen voor de regio Rotterdam/Den Haag. Ook komt er 200 miljoen beschikbaar voor de doorstroming tussen de haven in Rotterdam en Oost-Nederland en Duitsland.Schults

Delen via Social Media

Meer weten?

Wij staan voor je klaar!

    Liever bellen?

    +31 (0)528 85 13 44

    Vragen? App direct!