NIEUWE DEEL A4 VRIJDAGAVOND OPEN

MIDDEN-DELFLAND – Niets lijkt de opening van de A4 Midden-Delfland nog in de weg te staan. Het Hoogheemraadschap van Delfland heeft Rijkswaterstaat onder voorwaarden een vergunning gegeven voor het wegpompen van extra water bij de verdiepte aanleg van de A4 Midden-Delfland. Volgens het Hoogheemraadschap heeft Rijkswaterstaat een aanvaardbare oplossing gevonden voor het dalen van de grondwaterstand in de polder.

Rijkswaterstaat moet extra water wegpompen door een lek in de damwanden van het verdiepte deel bij Schipluiden. Om de A4 droog te houden is het daarom nodig om dagelijks anderhalf miljoen liter water weg te pompen. Dat is drie keer zoveel als de geplande vierhonderdduizend liter.

De gemeente Midden-Delfland maakte bezwaar hiertegen omdat het grondwater zakt waardoor de polder droog komt te staan en de natuur aangetast kan worden. Ook omwonenden van de A4 verzetten zich hiertegen omdat hun huizen dreigen te verzakken.

Oplossing voor grondwater

Maar Rijkswaterstaat zegt een oplossing te hebben gevonden voor het zakken van het grondwater. Dit gebeurt door de toepassing van retourbemaling. Dat betekent dat het grondwater wordt teruggepompt in de grond. Hiermee wordt volgens het Hoogheemraadschap geheel voorkomen dat de grondwaterstand in de omgeving van de A4 daalt. En dat betekent dat de veengrond niet verdroogt en niet extra inklinkt.

Bron: nu.nl

Delen via Social Media

Meer weten?

Wij staan voor je klaar!

    Liever bellen?

    +31 (0)528 85 13 44

    Vragen? App direct!