NEDERLANDSE WERKNEMER MINST GESTREST VAN EUROPA

Een op de tien Nederlandse werknemers zegt zich dagelijks gestrest te voelen. Hiermee zijn Nederlandse medewerkers het meest ontspannen in Europa.Nederlanders zijn ook het meest geneigd te denken dat de werkgever interesse heeft in het geestelijk welzijn van de werknemers, zo stelt hr-dienstverlener ADP woensdag op basis van een eigen onderzoek onder tienduizend Europese werknemers. Ruim dertienhonderd Nederlanders waren betrokken bij het onderzoek.

 

22 procent van de Nederlandse ondervraagden zei helemaal geen stress te voelen. 32 procent en 36 procent zeggen zich respectievelijk wekelijks en maandelijks gestrest te voelen.

In heel Europa lijken werknemers meer stress te voelenvergeleken met een jaar eerder. Bijna een op de vijf respondenten (18 procent) zegt nu dagelijks last te hebben van werkstress; een stijging van 5 procentpunten ten opzichte van vorig jaar. Drie op de tien (30 procent) werknemers voelen zich zelfs zo gestrest dat ze overwegen om van baan te veranderen. 

In Polen is het percentage gestreste werknemers het hoogst. Meer dan een kwart (27 procent) van hen zegt dagelijks stress te ervaren op het werk. Franse en Britse werknemers (beiden 20 procent) maken de top drie compleet.  

Bron: Nu.nl

Delen via Social Media

Meer weten?

Wij staan voor je klaar!

    Liever bellen?

    +31 (0)528 85 13 44

    Vragen? App direct!