NEDERLAND WIL MEER GELD VOOR MOBILITEIT

In een brandbrief aan de minister-president roepen 24 organisaties dit en het komend kabinet op aanzienlijk meer aandacht te geven aan en geld te investeren in mobiliteit. Geld is volgens de partijen nodig voor meer verbindingen, betere doorstroming en meer comfort op wegen en fietspaden en voor verbeteringen op het spoor, op het water en in de lucht.

In de brief van onder meer Schiphol, ANWB, Rover, NS, Haven Rotterdam, Fietsersbond en verladersorganisatie EVO staat dat het bedrag van 10 miljard euro die de regering voor de komende twee jaar beschikbaar stelt, volstrekt ontoereikend is om de mobiliteit in ons land te garanderen. De verbeteringen zijn volgens de organisaties hard nodig voor de toekomstige welvaart en het welzijn van Nederland. De partijen constateren gezamenlijk dat de mobiliteit van reizigers, recreanten, bedrijven en vervoerders in Nederland stagneert nu de economie weer groeit. Daarom zijn extra investeringen in weg-, luchtvaart-, spoor-, fiets-, waterinfrastructuur onvermijdelijk.

 

Projecten

Een lijst met voorbeelden van nog niet geprogrammeerde of vertraagde projecten onderschrijft volgens de 24 de noodzaak veel meer geld vrij te maken dan tot nog toe gepland.

​Bron: Bouwend Nederland

Delen via Social Media

Meer weten?

Wij staan voor je klaar!

    Liever bellen?

    +31 (0)528 85 13 44

    Vragen? App direct!