MISVERSTAND: 55 PLUSSERS HEBBEN MEER MOEITE MET TECHNOLOGIE

Een groot deel van de werkgevers gaat er vanuit dat jongere werknemers sneller om  kunnen gaan met nieuwe technologieën dan hun oudere collega’s. Maar klopt dit eigenlijk wel? Uit  onderzoek van Dropbox onder ruim 550 Nederlandse kenniswerkers blijkt dat 55-plussers sneller wennen aan nieuwe technologie dan jongere werknemers.

Het is een opvallende uitkomst. Bijna de helft van de Nederlandse kenniswerkers denkt dat oudere collega’s langzamer technologie omarmen dan de jongere medewerker, maar dit is dus niet het geval. Oudere werknemers blijken zelfs met méér technologische middelen te werken en voelen zich er ook meer mee op hun gemak dan de jongere generaties.

Stress bij jongeren

Uit het onderzoek blijkt dan ook dat 55-plussers gemiddeld vijf vormen van technologie per week gebruiken, tegenover een gemiddelde van vier soorten in heel Nederland. Ook blijkt dat oudere werknemers minder problemen ervaren bij het gebruik van meerdere devices. Slechts 5 procent van hen geeft aan hier problemen mee te hebben, ten opzichte van 11 procent van de 18- tot 34-jarigen. 55-plussers geven daarbij aan het gebruik van technologie niet stressvol te vinden.

Chris Moojen van Dropbox legt uit: “Jongeren lijken te verwachten dat de oplossingen die hun bedrijf biedt, net zo eenvoudig in gebruik zijn als de consumenten-devices die ze al gewend zijn. Wanneer dit niet het geval is, moeten zij meer moeite doen om de techniek alsnog tot zich te nemen. Dat levert stress op. De oudere generatie lijkt daar makkelijker mee om te kunnen gaan.”

​Bron: HR Praktijk

Delen via Social Media

Meer weten?

Wij staan voor je klaar!

    Liever bellen?

    +31 (0)528 85 13 44

    Vragen? App direct!