DE KRITISCHE STARTER.

Het rekruteren van geschikte kandidaten is in deze tijd van krapte een tijdrovende taak geworden, want waar vind je die ervaren calculator die direct inzetbaar is? Hoe maak je je bedrijf aantrekkelijk voor de kritische starter? En misschien een nog belangrijkere vraag. Wat beweegt potentiële kandidaen om op jouw vacature te reageren?  

 

Het lijkt in deze tijd van schaarste haast een onmogelijke opgave. Je personeelsbestand mee laten groeien met je projectenportefeuille. Heb je eindelijke iemand kunnen vinden, dan wil je dat zij zo efficiënt mogelijk meedraaien in je organisatie, maar neem nu als voorbeeld starters. Zij hebben het voor het kiezen en weten vaak erg goed wat ze willen. Kwaliteit van leven speelt voor deze groep een zeer grote rol. Kijk er daarom niet van op als tijdens een sollicitatiegesprek de wens wordt uitgesproken, deeltijd of gedeeltelijk vanuit huis te werken.

Starters willen meer dan een marktconform salaris en een redelijke woon/werk afstand. Persoonlijke ontwikkeling en leren is voor deze groep een must. Zij zijn dan ook meer dan anderen bezig met de volgende stap. Een op de zes millennials is actief op zoek naar een nieuwe baan. Wanneer uit een vacature niet blijkt dat u iets toevoegt aan het c.v. dan zal deze ook niet gemotiveerd zijn te solliciteren.

Een aantrekkelijke werkgever biedt een gevarieerd scholingstraject en laat zien de persoonlijke ontwikkeling van zijn werknemers serieus te nemen. Communiceer uw werkgeverskwaliteiten in een vroeg stadium van de sollicitatieprocedure. Neem ook uw secundaire arbeidsvoorwaarden en uw bedrijfscultuur eens goed onder de loep en vergelijk eens met wat anderen hierin doen. Daar wordt tegenwoordig het verschil gemaakt.

Delen via Social Media

Meer weten?

Wij staan voor je klaar!

    Liever bellen?

    +31 (0)528 85 13 44

    Vragen? App direct!