AANPASSING VORSTVERLET REGELING IS VAN DE BAAN

Minister Asscher ziet af van zijn plannen om wachtdagen in te voeren bij vorstverlet. Dit laat hij weten in een brief aan de Tweede Kamer. Hiermee komt hij tegemoet aan de wensen van ondernemersorganisatie UNETO-VNI.

Voorzitter Titia Siertsema van de installatiekoepel is blij met het besluit van minister Asscher. ‘De huidige cao-regeling zonder wachtdagen blijft intact. Dat is vooral goed nieuws voor onze leden in de nieuwbouw en infra.’

De plannen van de minister voorzagen in een eigen risicoperiode van twee weken. Voor een  gemiddelde mkb-installateur zou dat tijdens een langdurige vorstperiode een extra kostenpost van 20.000 euro betekenen. Siertsema: ‘Een strenge winter zou de totale branche circa vijf miljoen euro kosten. Dat hebben we weten te voorkomen. Onze huidige maatwerkregeling blijft van kracht.’  

Het pleidooi van onder andere UNETO-VNI voor behoud van de huidige regeling kreeg in 2013 al steun vanuit de Tweede Kamer. In een motie riep Tweede Kamerlid Heerma de minister destijds op de maatwerkregeling te behouden.

De afgelopen jaren stelde minister Asscher invoering van de nieuwe regeling drie keer uit. Ook vroeg hij advies aan bij de SER en de Stichting van de Arbeid. Beide instanties waren unaniem in hun advies om de huidige maatwerkregeling in stand te houden.

Delen via Social Media

Meer weten?

Wij staan voor je klaar!

    Liever bellen?

    +31 (0)528 85 13 44

    Vragen? App direct!